Autostole

Det er ikke nemt at gennemskue hvilken autostol, der er den rigtige til dig og dit barn. På denne side vil vi forsøge at guide dig gennem junglen af autostole. Det første du skal vide, er at stolene er opdelt i grupper alt efter hvilken vægtklasse de er beregnet til. Du kan se de enkelte grupper herunder. Inde under hver gruppe, kan du få et overblik over hvilken stol er den rigtig til Jer, og se vores store prisguide til alle autostolene i gruppen. Hvis du allerede ved hvilken autostol du skal købe, og blot vil finde den bedste pris, kan du længere nede på siden finde en oversigt over alle mærker af stole. 

Her kan du læse om test af autostole, og se hvilke autostole der er testvindere.

Autostole inddelt efter grupper:


Gr. 0+Gr. 0/1Gr. 1Gr. 1/2/3Gr. 2/3
0-13 kg0-18 kg9-18 kg9-36 kg15-36 kg
Nyfødt - ca. 15 månederNyfødt - ca. 4 årCa. 9 måneder - ca. 4 årCa. 9 måneder - ca. 12 årCa. 4 år - ca. 12 år
Retning: Bagudvendt Retning: Bagud- eller fremadvendtRetning: Bagud- eller fremadvendtRetning: FremadvendtRetning: Fremadvendt

Guide til valg af autostol

Vægtklasse

Det første du skal gøre dig klart er, hvilken vægtklasse stol du ønsker at købe til dit barn. Hvis du køber til et barn der ikke er født endnu eller en nyfødt, anbefaler vi at du leder i den klasse der hedder Gruppe 0+, som går fra 0-13kg. Hvis du vil have en stol dit barn kan bruge lidt længere, kan du også kigge i den vægtklasse der hedder Gruppe 0/1, de er generelt lidt dyrere, men kan bruges op til ca. 18kg, hvilket ca. svarer til 4år. Nyfødte skal altid sidde bagudvendt, men nogle af autostolene i Gruppe 0/1, kan vendes så barnet vender fremadvendt hvis pladsen bliver for trang. Dog er det sikrest for barnet at vende bagudvendt, og nogle af stolene tillader dette helt indtil 4 år. Du kan se en oversigt over de forskellige vægtklasser herover.

Isofix eller selemontering?

Hvis du har isofix i din bil, anbefales det at du vælger denne installationsmetode, da det mindsker risikoen for fejlmontering, og test viser at det er væsentligt sikrere ved et uheld. Har din bil ikke isofixbeslag, skal du i stedet vælge en selemonteret autostol.

Fremad- eller bagudvendt autostol?

Vi har allerede været lidt inde på det, men det sikreste valg for børn op til 4 år er at vælge en bagudvendt autostol. Der kan være forskellige årsager til at barnet ikke kan/vil sidde bagudvendt indtil 4 år, så det kan være en god idé at købe en autostol der kan vendes om hvis det bliver aktuelt. Oftest er det dog sådan at børn der aldrig har prøvet at vende fremad ikke vil brokke sig over at sidde bagudvendt, da de ikke kender til andet.

Autostole inddelt efter mærker: