Klapvogne

Som forældre kan man ikke undvære en klapvogn. Det kan dog være svært at finde rundt i den jungle af klapvogne der findes på markedet idag. Her får du en gennemgang af hvad man skal overveje når man skal ud og købe ny klapvogn. Herefter kan du finde en oversigt over de mest populære klapvognsmærker, hvis klikker på et mærke, vil du komme til en oversigt over modellerne.

Populære mærker

Guide til valg af klapvogn

Hvor skal du køre

Først og fremmest skal du tænke over hvor klapvognen skal bruges. Skal du køre i skoven og på stranden, skal du vælge en med store punkterfri hjul. Hvis du derimod skal bruge vognen mest inde i byen, skal du vælge én mindre model med drejehjul der nemt kan kommer rundt i gågaden, og ind i butikkerne.

Hvor meget fylder den

Her er det især vigtigt hvis vognen skal med i bilen. Hvis du har en lille bil, og ofte har brug for at medbring klapvognen i bilen, så skal du vælge en model der fylder lidt når den er klappet sammen. Når man har små børn, skal man ofte have en masse andre ting med også, så det er en fordel at klapvognen ikke fylder hele bagagerummet. Ligeledes bør du se på vognens vægt, hvis du ved at du skal have den ud og ind af bilen ofte.

Hvor længe kan den bruges

Hvor længe en klapvogn kan bruges afhænger af barnets vægt. På klapvognene er der angivet en maksimal vægt på barnet, så jo højere denne vægt er, jo længere tid kan du bruge vognen.

Skal ryglænet kunne ligges helt ned

Hvis du planlægger af dit barn skal kunne tage en lur i klapvognen når I er på tur, så er det en fordel af ryglænet kan ligges helt ned. Det er især en god idé at vælge en klapvogn hvor ryggen kan ligges helt ned hvis du planlægger at bruge vognen til en baby der måske først lige har lært at sidde op, da de ikke kan sidde så længe af gangen.

Krav til tilbehør

Nogle klapvogne kan man få ekstremt meget tilbehør til. Det er især de meget populære mærker. Find ud af om du har nogle krav til specielt ekstraudstyr der skal være tilgængeligt til din klapvogn. For eksempel har mange med flere børn glæde af et ståbræt til klapvognen, og der findes også adaptere til nogle klapvogne, så du kan placere din autostol direkte i klapvognen. Det er for eksempel praktisk hvis du lige skal ud på en kort tur og baby er faldet i søvn på vejen i bilen. Så kan du blot flytte autostolen over i klapvognen.