Test af autostole

At finde den rigtige autostol kan være noget af en bedrift. Især fordi vi jo helst vil have det bedste af det bedste til vores børn når det gælder sikkerhed i bilen. Her guider vi dig igennem de forskellige tests af autostole, så du kan danne dig et hurtigt overblik over de bedste autostole på markedet lige nu.

Testvindere – Autostole

Klik på billederne herunder og læs mere om de enkelte modeller:

Læs de seneste test af autostole

FDM (2016)

FDM har i år testet 46 forskellige autostole, generelt med gode resultater. Det skyldes, at producenterne allerede nu er begyndt af producere stolene ud fra fremtidige krav.

Her får du en hurtig oversigt over de bedste autostole i FDM’s test:

0-13kg (0-18 måneder):
Kiddy Evo-Lunafix vinder testen i denne klasse af autostole, dog kun med 4 ud af 6 stjerner, da testen afslørede en stor mængde skadelige stoffer i stolen. Men sikkerheden og komforten er i top.

9-18kg (9 måneder-ca. 4 år):
Her vinder Kiddy Phoenixfix 3 testen med 6 ud af 6 stjerner. God sikkerhed og barnet sidder godt. Derudover kræver den ikke så meget plads i bilen.

Op til ca. 36kg (ca. 1 år til ca. 12 år):
Joie Transcend blev testens vinder med 4 ud af 6 stjerner. Igen var det skadelige stoffer i stolen, der trak den samlede vurdering ned. Sikkerheden er ellers fin og god og behagelig stol for barnet.

15-36kg (ca. 4 år til ca. 12 år):
Britax Römer Kidfix II XP Sict vinder denne kategori, med 5 ud af 6 stjerner. Sikkerheden er god, men stolen fylder en del i bilen. Barnet sidder godt, og har godt udsyn.

I-size (40-105 cm):
Kiddy Evo-Luna i-Size vinder her, til trods for at der i testen er fundet skadelige stoffer får stolen 6 ud af 6 stjerner i samlet vurdering. Her er der virkelig god sikkerhed og komfort for barnet.

I-size (40-75 cm):
I denne kategori vinder Cybex Aton Q i-Size, som får 6 ud af 6 stjerner i testen. Sikkerheden er i top og den er fri for skadelige stoffer. Derudover er den nem at bruge, og den fylder ikke så meget i bilen.