Test selv plejeprodukterne til dine børn for farlig kemi

For de fleste forældre er det vigtigt ikke at fylde sit barn med farlige kemikalier. Derfor går vi også op i hvad der i de cremer og andre plejeprodukter vi bruger til børnene. Nu kan du nemt selv teste dine egne og dine børns plejeprodukter men en gratis app fra Forbrugerrådet Tænk Kemi.

farlig kemi

Undgå kemi i børneprodukter

I appen Kemiluppen kan du nemt selv teste alle dine børns og dine egne plejeprodukter for hormonforstyrrende, kræftfremkaldende og allergifremkaldende stoffer.

App’en er helt gratis, og den hjælper dig hurtigt og enkelt med at undersøge de plejeprodukter i har i hjemmet. Den fungerer sådan, at du nemt scanner dit produkt direkte i app’en, hvorefter du modtager Forbrugerrådets vurdering af det scannede produkt. Produktdatabasen indeholder allerede over 10.000 produkter, og der kommer hele tiden flere til.

Hvis du scanner et produkt der ikke findes i databasen, kan du nemt sende det ind til Tænk, og så vurderer de produktet.

Produktvurderinger

Produkterne bliver vurderet enten med grøn, gul eller rød kolbe. Se Tænk’s beskrivelse af de forskellige kolber herunder:

Grøn kolbe – Produktet er et godt valg. Det er uden en række problematiske stoffer.

Gul kolbe – Vær opmærksom. Produktet er fri for en række problematiske stoffer, men det indeholder parfume eller stoffer, der kan belaste miljøet. Du kan gå uden om de gule produkter, hvis du vil minimere risikoen for parfumeallergi og tage mest mulig hensyn til miljøet.

Rød kolbe – Produktet kan ikke anbefales. Det indeholder problematiske stoffer som for eksempel stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Stofferne er for det meste lovlige at anvende, og det enkelte produkt er ikke farligt i sig selv. Men det bidrager til din samlede udsættelse for problematiske stoffer.

Mange tester allerede selv deres produkter hjemme

Over 180.000 har i januar 2017 downloadet Kemiluppen, og dermed er app’en allerede meget udbredt. Der er mange personer der sender nye produkter ind, lige som du også kan gøre, og app’en bliver derfor hele tiden større og større. I app’en scannes der i gennemsnit 9000 produkter om dagen siden app’ens udgivelse i 2015.

Prøv det selv med det samme

Du kan hurtigt downloade app’en og selv prøve at scanne dine produkter derhjemme med det samme. Det er hurtigt, nemt og helt gratis. Så kan du undgå farlig kemi i dine babyprodukter.

 

borneudstyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *